Boost Arnhem heeft 3 succesvolle bestaansjaren gehad. Een overzicht van alles wat we hebben gedaan kunt u vinden in deze rubriek. Per 01-04-2021 zijn we gestopt op de locatie aan de Drie Koningendwarsstraat. In 2022 wordt de stichting opgeheven.
 Stichting Boost Arnhem  onderschrijft  de werkwijze van Boost Werkt die in  een nieuwe, meer praktische  vorm de behoefte aan ondersteuning en meedoen in de maatschappij vorm geeft .
 

Missie Boost Arnhem

Stichting Boost Arnhem heeft als doel vluchtelingen te verwelkomen in Arnhem, hen een zinvol bestaan te geven en met deze nieuwe mensen te bouwen aan een nog mooier Arnhem. Inmiddels wonen er veel nieuwkomers in Arnhem en heeft men een stabielere basis. Toch is het niet makkelijk om te integreren en te participeren in een snelle en digitale Europese maatschappij. Daar willen we graag bij helpen.

 

Boost Arnhem is een “bottum up” initiatief; opgezet door vluchtelingen, in samenwerking met Nederlanders. Stichting Boost Arnhem is een laagdrempelige, veilige en informele ontmoetings- en ontwikkelplek. Het is dé plek in Arnhem waar vluchtelingen zich veilig, gehoord en gezien voelen. Bij Boost Arnhem worden vluchtelingen gestimuleerd om zich (verder) te ontwikkelen op het gebied van kennis van de structuur en cultuur van de Nederlandse maatschappij. Vanuit de veilige en vertrouwde ontmoeting heeft Boost Arnhem een signaleringsfunctie. Boost Arnhem zoekt actief de verbinding met andere organisaties om gesignaleerde problemen op te lossen. Boost Arnhem is hierbij te zien als een verbindende schakel tussen vluchtelingen en andere, formele en informele, instanties. De kracht van Boost is gelegen in haar grote bereik en vertrouwen bij de vluchtelingen in Arnhem. Het betreft vluchtelingen uit vele landen zoals o.a. Syrië, Iran, Irak en Eritrea. De vluchtelingen die Boost Arnhem intensief bezoeken komen uit de verschillende wijken van Arnhem. De stichting Boost Arnhem bestaat sinds begin 2019 en heeft sindsdien wekelijks 200 regelmatige deelnemers. De missie van Boost Arnhem is dat vluchtelingen zich gelijkwaardig, zelfverzekerd en onafhankelijk voelen.